Termonais nastoji da sve proizvode prikaže i opiše što je tačnije moguće, ali istovremeno Termonais ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Takođe, ne garantuje da fotografija proizvoda 100% oslikava original, kao i da zalihe proizvoda u maloprodajnim objektima zaista i postoje.
TL883 Ubodni termometar sa sondom 200mm
1,800 RSD
SPECIFIKACIJE:
Opseg temperature : -50~300°C (-58~572°F)
Rezolucija: ±0.1°C(0.1F)
Tačnost: ±1°C ~ 2°C
Dužina sonde : 200mm
Vreme odziva :temperatura se očitavanja za 3-4 sekunde
Automatsko isključenje: 10min
Materijal kućišta: Eco-frendly ABS plastika
Materijal sonde: Nerđajući čelik 304 siguran za hranu
Napajanje baterijsko : 1×1,5V LR44
Dimenzije : 285*45*45mm
Težina:64g
Isporuka:
– Merni uređaj sa baterijom
– uputstvo za korišćenje na srpskom jeziku
Garancija: 2 godine
Опис

Termometar ubodni TL883
TL883 ubodni termometar idealan je ne samo za merenje temperature vašeg nedeljnog pečenja već je nezamenjiv uređaj za sve one koji pripremaju i dostavljaju hranu, u laboratorijama, trgovinama i industriji gde god je potrebno profesionalno a iznad svega brzo, pouzdano i jednostavno izmeriti temperaturu sirovih i pripremljenih namirnica.
Dugačka sonda od 200mm napravljena je od nerđajućeg čelika namenjenog prehrambenoj industriji. Merni opseg od -50 °C do +300 °C čine ovaj ubodni termometar idealan za veliki dijapazon primena u gastronomiji, trgovini, transportu i industriji, kao i u laboratoijama a zbog veoma pristupačne cene i kao hobi uređaj.
TL883 opremljen je dugačkom sondom 200mm u obliku igle koja meri temperaturu unutar materijala za samo 3-4 sekunde.
Kućište uređaja napravljeno je od ABS plastike, lako i jednostavno se ćisti.
TL883 izrađen je u skladu sa najstrožim higijenskim normama i izuzetno je pogodan za kontrolu u prehrambenoj industriji i za kontrolu hrane kojoj je potrebno jednostavno utvrditi da li zadovoljava temperature koje su propisane HACCP zahtevima.
Bez obzira što je TL883 kuhinjski termometar on je i profesinalni uređaj koji koriste profesionalni kuvari i šefovi hotela i restorana u celom svetu, on je pravi kućni uređaj za Vas.
Nekoliko praktičnih prednosti:
- Brzo i jednostavno merenje temperature unutar proizvoda
- Veliki merni opseg -50 °C do +300 °C
- Funkcija pamčenja temperature
- Jednostavan za održavanje i čiščenje
- Automatsko gašenje nakon 10minuta
- Plastično kućište sigurno za hranu
- Ubodna sonda od nerđajućeg čelika

Tehnički podaci : | TL883 Ubodni termometar |
---|---|
Merni opseg: | -50 °C do +3000 °C |
Dužina sonde: | 200 mm |
Tačnost : | ± 1°C (-20°C-200°C) |
Rezolucija : | 0,1°C |
Vreme odziva: | 3-4s |
Baterija : | 1,5V AG13 |
Dimenzije D x Š x V : | 285x45x45mm |
Težina: | 64g |
temperatura u frižideru i zamrzivaču

Držanje frižidera i zamrzivača na odgovarajućoj temperaturi je od izuzetne važnosti da bi se očuvala sigurnost hrane tokom skladištenja
Hrana mora biti skladištena u frižideru na minimum 4 °C ali samo kraći vremenski period. Bolje je skladištiti hranu u frižideru na 2 °C.
Hrana koja se čuva u zamrzivaču treba redovno okretati i skladištiti na temperaturi od -18 do -22 °C jer bakterije ne mogu da rastu na ovoj temperaturi.
bezbedna temperatura hrane

Da bi se sprečilo trovanje hranom neophodno je ubiti bakterije. Većina bakterija se brzo ubija na temperaturi od 75 do 100 °C. Zona opsanosti je od 5 do 70 °C gde se bakterije razmnožavaju jako brzo.
Zbog toga je veoma važno kod zagrevanja hrane da ne postoje hladne tačke unutar hrane, isto tako je važno da se prilikom podgrevanja hrane i soseva postigne temperatura veća 75 °C.
